Historien

Ideen opstod på en generalforsamling i Aalborg Håndboldklub (AHK) en januaraften 2011. Klubben fattedes penge, og spillerne på det sportslige flagskib – herrerne i 2. division – fik forbud mod at rykke op i 1. division, fordi udgifterne til lange busture til Sjælland, Sønderjylland, Fyn og Lolland ville ruinere foreningen.

“Vi kan da prøve at arrangere en kunstudstilling og måske tjene en lille skilling ved det”, foreslog et par stykker af de ældre medlemmer. Og så skænkede de to forslagsstillere det ellers ikke en tanke, før AHK’s formand otte måneder senere spurgte, hvordan det gik med at få arrangeret den kunstudstilling.

“Det går forrygende”, lød svaret. Og så fik de to ældre medlemmer ellers pludselig travlt med at få en udstilling stablet på benene. Det lykkedes med et halvt års varsel.

Idémændene fandt hurtigt frem til navnet “Aalborg i Farver” med undertitlen “Kunst og kunster”. Tilsammen skal det gerne signalere, at arrangementet favner bredt hvad angår kunst- og stilarter. Ikke engang fantasien sætter grænser. Tillige opfordrer arrangørerne kunstnerne til at være aktive udøvere de to dage, arrangementet strækker sig over. Det giver publikum en ekstra oplevelse og en god anledning til en snak mellem gæster og kunstnere.

I det hele taget bestræber vi som arrangører os på at gøre det til en god oplevelse for såvel publikum som kunstnere. Der skal gerne være noget for næsten alle sanser – måske endda for den sjette sans.

Det første år deltog 35 kunstnere. Åbningstalen blev holdt af formanden for Folketingets kulturudvalg, Flemming Møller Mortensen, og en af solisterne fra Aalborg Opera Festival underholdt ved åbningen af Aalborg i Farver.

I 2013 deltog godt 40 kunstnere, og antallet er det samme i 2014. Det er det niveau, vi gerne vil holde arrangementet på, så der stadig er plads til udfoldelse og begejstring. Heldigvis er der mange kunstnere, som gerne vil deltage i Aalborg i Farver. Også mange flere end de cirka 40, der er plads til. Vi bestræber os på at præsentere et varieret udbud på et vist niveau samtidig med, at der gerne skal ske fornyelser fra år til år.

Hovedparten af kunstnerne kommer naturligt nok fra Nordjylland. Men der er også kunstnere med fra andre dele af landet. Sommer tider også fra andre lande. Også for fornyelsens skyld.

Det er besluttet, at Aalborg i Farver altid afvikles den første lørdag-søndag i marts. Så har både publikum og kunstnere mulighed for at sætte kryds i kalenderen lang tid i forvejen.

Med til at skabe den gode stemning er cafeen, som er placeret midt i udstillingen. Her kan publikum og kunstnere nyde en sandwich, et stykke blødt brød, en kop kaffe og et glas rødvin, når de trænger til en lille pause. Et andet fast indslag er Aalborg i Farvers store “billedlotteri”, hvor publikum har mulighed for at vinde de værker, som de deltagende kunstnere har skænket. Desuden er der andre gevinster i form af vin, gavekort mm.

Vi glæder os til at byde både kunstnere og publikum velkommen i Idrætshallen, Østre Allé 87, Aalborg, den første weekend i marts. Begge dage kl. 10-16.